destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

: 10-12
: 15 min
: 50 min

Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 350 γρ. νερό
  • 70 γρ. γρεναδίνη
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για το φύλλο
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη και ρόδι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το φύλλο: Αλείφω με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και στρώνω ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφω με βούτυρο και επαναλαμβάνω με άλλα 2 φύλλα. Συνεχίζω απλώνοντας ένα-ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζω τα φύλλα σε κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Αναμιγνύω με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, την γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αυγό και την βανιλίνη. Σωτάρω λίγο το σιμιγδάλι με τα 50 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί, σε μια κατσαρόλα, την αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύω με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20΄και έχουν ροδίσει ελαφρά) και ρίχνω αμέσως το μείγμα. Ψήνω στους 180°C για 30΄ επιπλέον.
  • Βήμα 4 Πασπαλίζω προαιρετικά με άχνη και γαρνίρω με το ρόδι.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο