destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 20-25 μπισκότα
: 15 min
: 25 min

Μην αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη. Το χαρακτηριστικό αυτών των μικρών μπισκότων είναι η βουτυράτη γεύση τους και η αέρινη υφή τους.

Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 4 Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
  • Βήμα 5 Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα.