Για να παραμείνουν φρέσκα και νόστιμα μέχρι το τελευταίο, διατηρούμε τα μπισκότα για 10 ημέρες σε δοχείο μεταλλικό ή γυάλινο, που να κλείνει καλά, και το τοποθετούμε μακριά από παράθυρο που το «χτυπά» ο ήλιος…

COOKIES ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Κοσκινίζω τα δύο είδη αλευριού σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη)
-
Προσθέτω τη σκόνη βανίλιας, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτιάξω ένα σχετικά αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα
-
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να φτιάξω λείο και ενιαίο μείγμα, αρκετά αφράτο
-
Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το μείγμα αλευριών, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές και σχετικά σφικτό μείγμα
-
Το χωρίζω σε 3 ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε χονδρό μπαστούνι, με διάμετρο περίπου 4 εκ
-
Τυλίγω κάθε μπαστούνι σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στην κατάψυξη για 1½ ώρα, μέχρι τα μπαστούνια να σφίξουν αρκετά, προσέχοντας να μην τα λυγίσω
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου (ή δύο ρηχά ταψιά)
-
Βγάζω τα μπαστούνια ζύμης από την κατάψυξη, τα ξετυλίγω από τις μεμβράνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια κόβω κάθε μπαστούνι σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ
-
Αραδιάζω τις φέτες στη λαμαρίνα (ή στα ταψιά), αφήνοντας απόσταση περίπου 3 εκ
-
μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα διογκωθούν και είναι πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους
-
Σε ένα μπολάκι χτυπάω τον κρόκο με 2 κουτ
-
σούπας νερό και με ένα πινελάκι αλείφω την επιφάνεια των μπισκότων με το μείγμα αυτό
-
Τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν
-
Τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω