destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

: 30-35 μπισκότα
: 20 min
: 25 min
           
: 3 hr

Νόστιμα, μυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. Το τέλειο συνοδευτικό σε ένα τσάι με άρωμα μήλο ή μια καυτή σοκολάτα.

Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω σε ένα ταψάκι την ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
  • Βήμα 5 Κόβω τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και τα πλάθω σε στρογγυλά μπαστούνια με διάμετρο 2 εκ. περίπου. Κυλάω τα μπαστούνια στο μίγμα ζάχαρη-κανέλα και τα βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Βήμα 6 Βγάζω τα μπαστούνια από το ψυγείο και τα κόβω σε ροδέλες με πάχος 1 εκ., περίπου.
  • Βήμα 7 Αραδιάζω τις ροδελίτσες σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης