destination taste!

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 30 min

Γρήγορο, απίθανα νόστιμο, γλυκόξινο και πολύ μυρωδάτο, θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, στη στιγμή. Μην βάλετε αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι άρτυμα ιδιαίτερα αλμυρό.

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (δηλαδή 4 φιλεταρισμένα κομμάτια), χωρίς κόκαλο και δέρμα, συνολικού βάρους 700 – 800 γρ. συνολικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος ½ δαχτύλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική χυμός από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Βήμα 2 Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύω καλά για 2 – 3 λεπτά για να γλασαριστεί το φαγητό με τη σάλτσα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια