destination taste!

ΜΑΡΚΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΚΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΚΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
           
: 30 min

Εύκολο, γρήγορο και πολύ σοκολατένιο. Τέλειο κέρασμα για τις γιορτές.

Υλικά
  • 150 γρ. κουβερτούρα 64% ή 72% κακάο (πικρή δηλαδή), τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα (ανάμεικτα ή από ένα μόνο κόκκινο φρούτο, όπως φράουλα, βατόμουρα, κεράσι κ.λπ.)
  • 1 δισκάκι κόκκινα φρούτα του δάσους, κατά προτίμηση φρέσκα (θα τα βρείτε σε χάρτινα δισκάκια, στα ψυγεία καλών σούπερ μάρκετ ή καλών μανάβικων και σε ορισμένα παντοπωλεία. Υπάρχουν και κατεψυγμένα, αλλά καλό είναι να τα αποφύγετε γιατί μετά το ξεπάγωμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ρίχνω την τριμμένη κουβερτούρα, τους κρόκους, λίγο μοσχοκάρυδο και το μαλακωμένο βούτυρο. Χτυπάω τα υλικά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια με την άχνη μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την αδειάζω στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με μεγάλες κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, για να μείνει το μείγμα αφράτο. Παίρνω 4 μέτρια, στρογγυλά κουπ πατ και βάζω το καθένα στο κέντρο ενός πιάτου φρούτου. Αδειάζω το μείγμα στα κουπ πατ και βάζω τα πιάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Βγάζω τα πιάτα από το ψυγείο και αφαιρώ προσεκτικά τα κουπ πατ. Βάζω από 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα στην επιφάνεια κάθε μαρκίς και διακοσμώ με τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο