προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 20 mins Servings: 40

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά, το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το πατέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύω καλά.

  2. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνω στο χείλος μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Την αδειάζω στο μείγμα κάστανου και ανακατεύω καλά με τη μαρίζ. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζω από το φούρνο και το πλάθω με τα χέρια μου σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.

  4. Αδειάζω το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάω εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...