προορισμός…γεύση!

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ που κρύβει εκπλήξεις… χρωματικές και γευστικές. Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα φρούτα αρκεί να έχουν έντονο χρώμα για να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων.

Prep Time 1 hour Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 2 hrs 5 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Boυτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22x33 εκ

  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα

  5. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν

  6. Προσθέτω τα μισά στεγνά υλικά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια

  7. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά

  8. Μόλις ομογενοποιθούν σε ένα ενιαίο μείγμα σταματάω το μίξερ

  9. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα για να είναι παντού ισόπαχο και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά

  10. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο

  11. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά

  12. Με ένα ξύλινο κουτάλι κάνω τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ

  13. Αδειάζω το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνω να απορροφηθεί από το κέικ

  14. Για τη σάλτσα κεράσι: Βάζω τον πουρέ κερασιών, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός

  15. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά

  16. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στο κέικ και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ

  17. Η σάλτσα θα γεμίσει τις τρύπες που έχω κάνει αλλά θα μείνει και ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια

  18. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς

  19. Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί

  20. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και η κρέμα να γίνει λεία

  21. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο και το καλύπτω με την χτυπημένη κρέμα

  22. Στολίζω με φρέσκα κεράσια και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...