destination taste!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

: 40-50 λουκουμάδες
: 30 min
: 30 min

Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Καρύδια, αμύγδαλα καβουρδισμένα, φουντούκια κ.λπ.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 200 γρ. (σχεδόν 1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. (σχεδόν 1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γραμμάρια)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το τηγάνισμα
  • 1 λίτρο καλαμποκέλαιο
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύω το νερό με το γάλα, φροντίζοντας να είναι χλιαρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και τα ρίχνω στο υγρό μίγμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω. Ανακατεύω τα δύο αλεύρια με το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μίγμα μου ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
  • Βήμα 2 Ο χυλός που θα προκύψει δεν θα πρέπει να είναι πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός. Σκεπάζω το μίγμα και το αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Ο χυλός θα είναι έτοιμος, όταν θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο και θα έχει σχηματίσει φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  • Βήμα 3 Ζεσταίνω το λάδι σε μια κατσαρόλα. Με δύο κουταλάκια (που βυθίζω κάθε φορά σε ζεστό νερό), φτιάχνω μπαλίτσες από το χυλό και τις ρίχνω στο λάδι που έχει κάψει. Γυρίζω τους λουκουμάδες αρκετές φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού. Τηγανίζω κάθε δόση για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρω τους λουκουμάδες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα. Τους αφήνω να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 4 Για να τους σερβίρω, τους περιχύνω με το μέλι και τους πασπαλίζω με κανέλα. Προαιρετικά σκορπίζω πάνω τους την τριμμένη καρυδόψιχα.
  • Βήμα 5 Η συμβουλή μου: Για τα παιδιά ετοιμάζω λουκουμάδες με σοκολάτα. Η συνταγή είναι πολύ απλή: εκτός από τα παραπάνω υλικά, θα χρειαστώ επιπλέον 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια. Καρφώνω τα κυβάκια της κουβερτούρας ένα προς ένα με πιρούνι και τα βουτάω στο χυλό. Στη συνέχεια τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι και τα τηγανίζω, όπως στη συνταγή.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό