προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 60 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω το αλεύρι σε μια μεγάλη, βαθιά λεκάνη και κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνω το ελαιόλαδο και με τα χέρια μου, αρχίζω να τρίβω το αλεύρι μέχρι να βραχεί όλο από το λάδι.

  2. Προσθέτω τα μπαχαρικά, το σουσάμι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύω. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη (σαν του ψωμιού). Σκεπάζω τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.

  3. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος, ξεσκεπάζω τη λεκάνη, και κόβω μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Τα πλάθω σε μακρόστενα κορδόνια.

  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω άφθονο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Παίρνω ένα ένα τα κορδονάκια ζύμης, τα τυλίγω σε σπιράλ και τα ρίχνω στην κατσαρόλα να τηγανιστούν και να ροδίσουν σε όλες τις μεριές.

  5. Τα αποσύρω, και τα ρίχνω σε λεκάνη στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται σκέτα ή με ζάχαρη κανέλα ή μέλι ή ακόμα και με τυρί φέτα.

Keywords: Λαλάγγια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Exciting!

  1. Eve_nkld

    Exciting!