destination taste!

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

: 4
: 10 min
           
: 20 min

Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και όχι μούλτι, αφού κατά κανόνα έχουν ισχυρότερο μοτέρ και πολτοποιούν τα υλικά καλύτερα, δίνοντας τελείως λεία σούπα.

Υλικά
  • 4 μεγάλα αγγούρια
  • 1 μικρό πεπόνι, γλυκό και μυρωδάτο, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
  • 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 6 κλαράκια φρέσκος δυόσμος (ή μέντα –θα βρούμε σε καλά φυτώρια), ολόκληρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω τα αγγούρια, τα κόβω κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι ξύνω και αφαιρώ με τα σπόρια. Κόβω τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνω στο μπλέντερ. Κομματιάζω και το καθαρισμένο πεπόνι και το ρίχνω και αυτό στο μπλέντερ.
  • Βήμα 2 Πολτοποιώ τα δύο αυτά υλικά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω έναν λείο και ελαφρώς ζουμερό πολτό. Τον αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Παίρνω 4 από τα κλαράκια δυόσμου (ή μέντας) και τα βυθίζω ολόκληρα στο μπολ με τη σούπα. Την αφήνω κατά μέρος για 15 – 20 λεπτά, εκτός ψυγείου για να απορροφήσει τη μυρωδιά του μυρωδικού.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα κλαράκια με ένα πιρούνι και μοιράζω τη σούπα σε 4 – 6 μπολ ή βαθιά πιάτα. Ψιλοκόβω τα φύλλα από τα υπόλοιπα κλαράκια δυόσμου (ή μέντας), τα μοιράζω στα πιάτα, ρίχνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια