destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

: 4
: 15 min
: 15 min

Τα εσκαλόπ είναι κομμάτια κρέατος που με τη βοήθεια του μπάτη τα κάνουμε λεπτότερα. Καλό θα ήταν να μη τα κόβουμε από την αρχή σε λεπτές φέτες και κατόπιν τα χτυπάμε και με τον μπάτη γιατί έτσι θα καταστραφούν οι ίνες τους και θα γίνουν σκληρά κατά το μαγείρεμα.

Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσιες εσκαλόπ, βάρους περίπου 150 γρ. η καθεμία
  • 4 μεγάλες φέτες βραστό χοιρινό ζαμπόν
  • 4 λεπτές φέτες γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με σπόρους
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις εσκαλόπ για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν –αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι τις σοτάρω ανά δύο ή μία-μία. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τις απλώνω σε ένα μέτριο ταψί, σε μονή στρώση.
  • Βήμα 2 Επάνω σε κάθε εσκαλόπ απλώνω από 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα γραβιέρα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κρασί, το γάλα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνω τα εσκαλόπ με το μείγμα και ψήνω για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με σαλάτα από βραστά φασολάκια ή βραστό αρακά.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια