προορισμός…γεύση!

Μοσχάρι με κάστανα και ξερά φρούτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
    Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.

  2. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.

  3. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα κάστανα, τους σπόρους πιπεριού, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση.

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, προσθέτω τα ξερά βερύκοκα και σύκα και συνεχίζω μέχρι να μελώσει η σάλτσα. 

Keywords: μοσχάρι με κάστανα,ξερά φρούτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Tastes great!

  1. madelainecota32

    Tastes great!