destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 30-35 κουλούρια
: 30 min
: 25 min

Μια αγαπημένη συνταγή της οικογένειάς μας. Τα αγόρια μου τρώνε αυτά τα κουλουράκια από τότε που ήταν ενός έτους. Είναι τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα, τόσο κανελάτα που, μόλις τα δοκιμάσετε, θα δείτε, θα κολλήσετε!

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική (σκόνη)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σόδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη λεία και εύπλαστη.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
  • Βήμα 3 Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή «κοτσιδάκια» ή ό,τι άλλου σχήματος θέλω και τα αρδιάζω στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.