destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 6-8
: 1 hr
: 40 min

Eντυπωσιακό επιδόρπιο, άξιο να σταθεί σε γιορτινό γεύμα. Το κανταΐφι γίνεται βουτυράτο και η κρέμα χαλβά, απαλή και βελούδινη.

Υλικά
  • Για το κανταΐφι
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 450 ml νερό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό, ΗΛΙΟΣ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 βανίλια φυσική (σπόρους και λοβό)
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. βύσσινα από γλυκό κουταλιού, καλά στραγγισμένα
  • 1 κουτ. σούπας πολίτικο mix, Εvripidou.gr
  • Για το σερβίρισμα
  • Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
  • Σιρόπι βύσσινο
  • Πολίτικο mix, Evripidou.gr
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και αφήνω να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και βράζω για 3 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα-χαλβά: Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και τα αφήνω να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας και αρχίζω να προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη. Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά και το πολίτικο mix μπαχαρικών και ανακατεύω να ενωθούν στην κρέμα.
  • Βήμα 3 Για το κανταΐφι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω το κανταΐφι από τη συσκευασία του και με τα χέρια μου το ανοίγω και το αφρατεύω. Ραντίζω με αρκετό βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου ώστε να βραχεί καλά όλο το φύλλο. Βάζω τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και το απλώνω να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα. Απλώνω την κρέμα πάνω από το στρωμένο κανταΐφι. Σκορπίζω τα βύσσινα, σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο και ραντίζω με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  • Βήμα 4 Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Αφήνω το κανταΐφι να σταθεί για 20 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια τριμμένα, λίγο πολίτικο mix και ραντίζω με σιρόπι βύσσινο.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό