προορισμός…γεύση!

Prep Time 25 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 12

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω στην βάση ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το γάλα και τα ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο (όχι να κάψει). Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, την βανίλια και τα 85 γρ. ζάχαρη και ανακατεύω καλά για να ενωθούν σε ένα ενιαίο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Αδειάζω τα άλευρα σε ένα κόσκινο και πασπαλίζω απευθείας στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και ξεκινάω να τα χτυπάω με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίζουν να αφρίζουν. Προσθέτω το κρεμόριο και ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνω πασπαλιστά τα 85 γρ. ζάχαρη. Αφήνω τα ασπράδια να χτυπηθούν μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, γυαλιστερή μαρέγκα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Αρχίζω να ρίχνω την μαρέγκα σε μικρές δόσεις στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ για να ενσωματωθεί στην κρέμα. Συνεχίζω με αργές και απαλές κινήσεις μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα και το μείγμα της κρέμας να έχει γίνει αφράτο και φουσκωτό.

  5. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα ισιώνω την επιφάνεια. Σε ένα βαθύ ταψί στρώνω μια μικρή πετσέτα και τοποθετώ επάνω τη φόρμα. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι να φτάσει περίπου στη μέση του ύψους της φόρμας.

  6. Ψήνω στους 200°C για 18 λεπτά, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω το cheesecake για 30 λεπτά. Ξεφορμάρω το cheesecake και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: γιαπωνέζικο cheesecake

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Tastes great!

  1. Eve_nkld

    Tastes great!