destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

: 6-8
: 20 min
: 50 min

Κλασσικό και αγαπημένο το κέικ των παιδιών μας χρόνων, γίνεται «υπερπαραγωγή» με το γλάσο λευκής σοκολάτας.

Υλικά
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 220 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη
  • Για το γλάσο
  • 300 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. γιαούρτι
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • Για τη διακόσμηση
  • Βρώσιμα λουλούδια
  • Διακοσμητικά ζαχαρωτά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνω μια κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) με λίγο βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Χτυπάω τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω το πρώτο αυγό χωρίς να σταματήσω το μίξερ και περιμένω μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα πριν ρίξω το επόμενο. Συνεχίζω με αυτό το ρυθμό και μόλις βάλω όλα τα αυγά αφήνω το μίγμα να χτυπηθεί για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
  • Βήμα 3 Αποσύρω τον κάδο από το μίξερ και ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν απευθείας στον κάδο και ανακατεύω με μια μαρίζ.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μισό μίγμα μέσα στη φόρμα και επαναφέρω τον κάδο στο μίξερ. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάω σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αδειάζω και το σοκολατένιο μιγμα στη φόρμα και με ένα κουτάλι στρώνω την επιφάνεια. Χτυπάω λίγο τη φόρμα επάνω στον πάγκο της κουζίνας και τη μεταφέρω στο φούρνο.
  • Βήμα 5 Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Δεν ανοίγω το φούρνο πριν περάσουν τουλάχιστον 40 λεπτά χρόνου ψησίματος.  Βυθίζω ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ είναι ψημένο. Αν είναι υγρό, συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 6 Για το γλάσο: Βάζω τη σπασμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνω σε μπεν μαρί (εναλλακτικά τη λιώνω με προσοχή σε φούρνο μικροκυμάτων). Αφήνω για 15 λεπτά και προσθέτω το γιαούρτι και το τζίντζερ. Ανακατεύω καλά. Τοποθετώ το κέικ σε μια σχάρα και αδειάζω μονομιάς το λευκό γλάσο. Στολίζω με βρώσιμα λουλούδια και μικρά ζαχαρωτά και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι