destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΣΙΚΟΡΕ

: 4
: 1 hr
: 15 min

Απαραίτητα τα φασόλια στη διατροφή μας αφού είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες. Εκτός από την κλασσική φασολάδα, σας έχω μια πρόταση που θα αγαπήσετε πολύ.

Υλικά
  • 250 γρ. φασόλια μέτρια, Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 250 γρ. καρότα baby ή μεγαλύτερα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 2 σικορέ, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. παντζαρόφυλλα baby
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζω για 50-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα σουρώνω. Τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν πασπαλίζω τα μπαχαρικά (πάπρικα, κίμινο, μαραθόσπορους). Καβουρδίζω για 1-2 λεπτά και προσθέτω τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα καρότα για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακινώ το τηγάνι για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ τα φασόλια, τα καραμελωμένα καρότα, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω τα σικορέ με τα παντζαρόφυλλα και τα απλώνω σε μια πιατέλα. Προσθέτω την φασολοσαλάτα, ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 5 Για το ντρέσινγκ: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι