destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 1 hr
           
: 2 hr

Χρειάζετε λίγο κόπο αλλά σας διαβεβαιώ ότι αξίζει να την φτιάξετε. Κάντε την για γενέθλια, για το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Θα σας λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι!

Υλικά
  • Για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι
  • 100 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 50 ml νερό
  • Για την μους σοκολάτα
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • Για την επικάλυψη
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα
  • Για την διακόσμηση
  • Βρώσιμα λουλούδια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρι) και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρω το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω το μείγμα σε 3 βουτυρωμένες φόρμες διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 2 Για την μους: Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Βάζω τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω το καυτό γάλα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή γκανάζ. Αφήνω στην άκρη για να κρυώσει και προσθέτω σταδιακά την χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3 Για την επικάλυψη: Βάζω το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω σταδιακά μια μία κουταλιά γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα αλλά όχι ρευστή. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) μέχρι την ώρα που θα τη χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 4 Για το σιρόπι: Bάζω το πετιμέζι σε ένα μπολ και το αραιώνω με το νερό. Το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 5 Συναρμολόγηση: Τοποθετώ το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο αλείφω με το αραιωμένο πετιμέζι. Απλώνω τη μισή ποσότητα μους και σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζω με το πετιμέζι και απλώνω την υπόλοιπη μους. Σκεπάζω με το τρίτο παντεσπάνι και βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τέλος, καλύπτω με την κρέμα της επικάλυψης και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες. Στολίζω με βρώσιμα λουλούδια και σερβίρω.
 


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι