destination taste!

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

: 4
: 10 min
: 20 min

Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το συκώτι, μουλιάζοντάς το σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας».

Υλικά
  • 400 γρ. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε φέτες
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 80 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 400 ml ζωμό κρέατος
  • Χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω το συκώτι σε λεπτές λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνω και τις πανάρω πρώτα στο λευκό αλεύρι, τις βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζω με το αλεύρι βρώμης. Βάζω το συκώτι στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να το τηγανίσω.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω τις φετούλες κρεμμυδιού και τις φετούλες μανιταριών.  Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί.  Ρίχνω το ζωμό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Βήμα 3 Τηγανίζω σε λίγο ελαιόλαδο τις λωρίδες συκωτιού για 2-3 λεπτά. Σερβίρω το συκώτι με τη σάλτσα μανιταριών.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι