προορισμός…γεύση!

Πανακότα με γιαούρτι και καραμελωμένα ροδάκινα

Πανακότα με γιαούρτι και καραμελωμένα ροδάκινα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 16 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για την πανακότα

Για τα ροδάκινα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την πανακότα

  1. Μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας και ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος. Προσθέτω και τα μπαστουνάκια. Βάζω την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στην κρέμα όπως και το γάλα που μούλιασε η ζελατίνη. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

  2. Αφαιρώ τη βανίλια και μοιράζω το μίγμα σε φορμάκια. Αφήνω στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον για να πήξει η πανακότα. Για να ξεφορμάρετε εύκολα, βουτάω τα φαρμάκια σε ζεστό νερό. Συνοδεύετε την πανακότα με τα καραμελωμένα ροδάκινα.

Για τα ροδάκινα

  1. Ξεφλουδίζω τα ροδάκινα και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους 1 εκ.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνω τις φέτες των ροδάκινων. Τις σοτάρω για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τις με προσοχή, μέχρι να μελώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω απαλά μερικές φορές, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και αποσύρω από τη φωτιά.

Keywords: πανακότα με γιαούρτι,καραμελωμένα ροδάκινα,δροσερή

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful