προορισμός…γεύση!

Ροδακινόπιτα με σφολιάτα και βάση μπισκότου
1 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Ροδακινόπιτα με σφολιάτα και βάση μπισκότου

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για την επιφάνεια + το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλάτι, το αλεύρι, το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό αλλά ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Κρατάω 1 ροδάκινο στην άκρη, κόβω τα υπόλοιπα σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα ροδάκινα για να απλώσουν παντού.

  3. Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.

  4. Τοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα ροδάκινα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.

  5. Αφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι, κόβω το ροδάκινο που έχω κρατήσει σε λεπτές φέτες και γεμίζω το κέντρο. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
    Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

    Ροδακινόπιτα με σφολιάτα
Keywords: ροδακινόπιτα σφολιάτα

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση