destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 1 hr

Tο αλεύρι βρώμης έχει μεγάλη διατροφική αξία, με πολλές εδώδιμες ίνες και β-γλυκάνες που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών τιμών χοληστερόλης.

Υλικά
  • 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 175 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και λιωμένα με το πηρούνι
  • 2 φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 22×12 εκ. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο μείγμα και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι βρώμη, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ λιώνω τα σύκα μαζί με το γιαούρτι. Ρίχνω τα δύο μείγμα σταδιακά στον κάδο του μίξερ ενώ συνεχίζω την ανάδευση. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Απλώνω τα κομμένα σύκα και τα πιέζω ελαφρά για να μισοβυθιστούν.
  • Βήμα 3 Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι και αν βγει στεγνό βγάζω το κέικ από το φούρνο. Το αφήνω για 10 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι