destination taste!

ΠΛΕΧΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΠΛΕΧΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΠΛΕΧΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

: 8-10
: 20 min
: 1 hr

Γιορτινό γλυκό που γίνεται εύκολα αφού έχουμε την έτοιμη, βουτυράτη σφολιάτα. Ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι είναι αγαπημένος, αλλά εσείς μπορείτε να φτιάξετε την ίδια πάστα με άλλους ξηρούς καρπούς που αγαπάτε. Φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, κάσιους…

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
  • 120 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Για τη σοκολατένια γέμιση
  • 120 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • Για την πάστα φουντουκιού
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 200 γρ. φουντούκια, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Δάκου»
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την πάστα φουντουκιού: Απλώνω τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 10-15 λεπτά στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά.
    Βάζω στο πολυμίξερ τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το αυγό και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Βήμα 2 Για την σοκολατένια γέμιση: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω να σταθεί για 1-2 λεπτά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για τη συναρμολόγηση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αδειάζω την πάστα φουντουκιού επάνω στη σφολιάτα και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τυλίγω τη σφολιάτα (από τη μακριά πλευρά) σε ένα σφιχτό ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το ρολό, κατά μήκος στη μέση.
  • Βήμα 4 Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνω την κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζω με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και τυλίγω πάλι σε ρολό (από τη μακριά πλευρά). Κόβω και αυτό το ρολό, κατά μήκος στη μέση.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τις 4 λωρίδες σε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετώντας τες παράλληλες και εναλλάξ και πλέκω σε χοντρή κοτσίδα.  Μεταφέρω την κοτσίδα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ και αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και το χτυπημένο αυγό.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 170°C για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
    Βγάζω τη σφολιάτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Κόβω σε χοντρά κομμάτια και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο