destination taste!

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

: 8-10
: 1 hr
: 1 hr 20 min

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή. Το φύλλο του, τραγανό και η «καρδιά» του σοκολατένια! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

Υλικά
  • 7 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 9 αυγά
  • Για την ganache
  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • Για το σερβίρισμα
  • Διακοσμητικά ζαχαρωτά
  • Ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την σοκολάτα και ζεσταίνω και τα δύο υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 18 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  • Βήμα 2 Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτω με νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Σουρώνω τα πορτοκάλια και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω τα πορτοκάλια σε ένα πολυμίξερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή πάστα.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ.
  • Βήμα 5 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 5 λεπτά να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τον πουρέ πορτοκαλιών και αναδεύω (δεν χτυπάω με δυνατή ταχύτητα) μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
  • Βήμα 6 Στρώνω στη φόρμα 3 ελαφρώς ζαρωμένα, φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Με ένα ψαλίδι κόβω όσο από το φύλλο περισσεύει και αδειάζω το μισό μείγμα πορτοκαλιού. Βγάζω τον παγωμένο δίσκο σοκολάτας και τον τοποθετώ στη φόρμα. Καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Βήμα 7 Βουτυρώνω καλά ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα από την μακριά πλευρά. Το τυλίγω σε ρολό και το τοποθετώ στο κέντρο του κέικ. Συνεχίζω να βουτυρώνω και να διπλώνω τα φύλλα, τοποθετώντας τα γύρω γύρω από το πρώτο ρολάκι, φτιάχνοντας ένα «τριανταφυλλένιο» σχέδιο.
  • Βήμα 8 Βουτυρώνω τις λωρίδες και ψήνω το γλύκισμα για 1 ώρα & 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 9 Το αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Στολίζω με ζαχαρωμένα λουλουδάκια και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο