προορισμός…γεύση!

Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας

Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 70 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ), ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω το αρνάκι σε μονή στρώση (αν δεν χωράει όλο το κρέας, το κάνω σε δύο δόσεις) και «γυρίζω» το κρέας για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.

  2. Βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει επαναφέρω τα κομμάτια του αρνιού. Σβήνω με ½ φλιτζάνι κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το δεντρολίβανο και 1 λίτρο από ζωμό κότας ή νερό. Αλατοπιπερώνω, σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κρέας να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με το υπόλοιπο κρασί και αλατοπιπερώνω.

  4. Δοκιμάζω αν έχει μαλακώσει το αρνάκι και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα και τα διατηρώ ζεστά.
    Ρίχνω το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συμπληρώνω λίγο ζωμό (ανάλογα με τη σάλτσα που έχει μείνει από το μαγείρεμα του κρέατος).

  5. Αφήνω το κριθαράκι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Προσθέτω το κρέας, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
    Κατεβάζω από τη φωτιά, και αφήνω το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
    Σερβίρω, πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords: αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Supreme