προορισμός…γεύση!

Ένα αρνάκι, σκέτο λουκούμι… Μπορείτε αντί για γραβιέρα να βάλετε ότι σας αρέσει. Αρκεί να είναι ένα τυρί πικάντικο. Ζητήστε από το χασάπη να σας ξεκοκκαλίσει το κρέας για ρολό χωρίς να αφαιρέσει την πέτσα του.

Prep Time 30 λεπ Cook Time 180 λεπ Total Time 3 ώρες 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το άλειμμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Βάζω όλα τα υλικά για το άλειμμα του κρέατος σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκτή κρέμα. Αφήνω κατά μέρος.

  2. Βάζω το αρνάκι επάνω σε 3 λαδόκολλες και το αλατοπιπερώνω καλά. Βάζω ένα ζευγάρι γάντια και παίρνω από το μίγμα του αλείμματος και αλείφω το κρέας καλά και στις δύο μεριές, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

  3. Απλώνω το κρέας με την πέτσα να ακουμπά στη λαδόκολλα. Τοποθετώ τη γραβιέρα και τα κλαδάκια θυμαριού και ρίγανης στο κέντρο του. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγω σφιχτά το αρνάκι σε ρολό.

  4. Τυλίγω και τις άλλες δύο λαδόκολλες και δημιουργώ ένα ωραίο, σφιχτό πακέτο. Αν θέλετε μπορείτε να το δέσετε και με σπάγγο.
    Βάζω το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνω για 2½ ώρες.
    Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος. Βγάζω τη λαμαρίνα και αφήνω το κρέας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
    Ανοίγω το πακέτο και σερβίρω με πατατούλες τηγανητές ή σαλάτα.

Keywords: αρνάκι γεμιστό με γραβιέρα,μυρωδικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. Exciting!

  2. Exceptional!

Απάντηση