προορισμός…γεύση!

Καστανόψωμο

Καστανόψωμο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 3 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χονδροκόβω τα κάστανα, όποια κι αν χρησιμοποιήσω. Κοσκινίζω τα δύο είδη αλευριού σε μια λεκάνη και προσθέτω το μοσχοκάρυδο, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα, το μέλι, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το νερό και τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει, αλλά να μην ψηθούν τα αυγά και στερεοποιηθούν και να φτιάξω ένα λείο μείγμα, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να γίνει χλιαρό.

  3. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος αλευριού και ρίχνω εκεί το μείγμα από το κατσαρολάκι. Ανακατεύω πρώτα τα χέρια μου κυκλικά, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο με τα υγρά, ενώ στη συνέχεια ζυμώνω καλά, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Προσθέτω τα κάστανα και ζυμώνω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.

  4. Παίρνω μια μεγάλο φόρμα (είτε για κέικ είτε ειδική για ψωμί είτε ένα στρογγυλό και βαθύ ταψάκι, με διάμετρο περίπου 24 εκ.) και την αλείφω εσωτερικά με λίγο λιωμένο βούτυρο.

  5. Μεταφέρω το ζυμάρι στη φόρμα, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω σε σχετικά χλιαρό μέρος, για 2 ώρες, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει καλά.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Μεταφέρω κατευθείαν τη φόρμα στο φούρνο και ψήνω το ψωμί για περίπου 45 - 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Keywords: καστανόψωμο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!

  1. manyrone

    Wow, this amazing!