προορισμός…γεύση!

Prep Time 3 hrs Cook Time 45 mins Rest Time 12 hrs Total Time 15 hrs 45 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Κρατάω κατά μέρος ½ φλιτζ. τσαγιού από τους βρασμένους και στραγγισμένους γίγαντες και πολτοποιώ τους υπόλοιπους στο μπλέντερ, μαζί με τον πελτέ ντομάτας και το γάλα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάω τα αυγά με το μίξερ για 2 λεπτά και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χτυπώντας λίγο ακόμα. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτω το μείγμα των φασολιών που έφτιαξα καθώς και τους ολόκληρους γίγαντες που άφησα κατά μέρος. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω ξανά.

  4. Λαδώνω μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ένα μικρό ταψάκι και αδειάζω μέσα το μείγμα. Το ψήνω για 45 λεπτά. Το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
    Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με γίγαντες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Really good!