προορισμός…γεύση!

Prep Time 3 ώρα Cook Time 45 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 15 ώρες 45 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κρατάω κατά μέρος ½ φλιτζ. τσαγιού από τους βρασμένους και στραγγισμένους γίγαντες και πολτοποιώ τους υπόλοιπους στο μπλέντερ, μαζί με τον πελτέ ντομάτας και το γάλα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάω τα αυγά με το μίξερ για 2 λεπτά και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χτυπώντας λίγο ακόμα. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτω το μείγμα των φασολιών που έφτιαξα καθώς και τους ολόκληρους γίγαντες που άφησα κατά μέρος. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω ξανά.

  4. Λαδώνω μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ένα μικρό ταψάκι και αδειάζω μέσα το μείγμα. Το ψήνω για 45 λεπτά. Το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
    Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με γίγαντες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση