destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

: 4
: 1 hr

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

Υλικά
  • Για τα παντζάρια
  • 4 μεγάλα παντζάρια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις αγκινάρες
  • 4 αγκινάρες φρέσκες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ξύδι λευκό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 80 ml Ελαιόλαδο
  • 20 ml Ξύδι λευκό
  • 20 ml Χυμός λεμονιού
  • 20 ml Χυμός γκρέιπφρουτ
  • 20 ml χυμούς από το ψήσιμο των παντζαριών
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ½ κουτ. γλυκού ψημένο σκόρδο
  • αλάτι θαλασσινό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα παντζάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Πλένω σχολαστικά τα παντζάρια, τα σκουπίζω και τα τοποθετώ στο κέντρο ενός μεγάλου αντικολλητικού χαρτιού. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ και αρκετό πιπέρι. Ραντίζω με το μείγμα τα παντζάρια και πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι. Κλείνω καλά το αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζω με αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ το πακέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για τις αγκινάρες: Βάζω μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράζει. Καθαρίζω τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και το χνούδι και ρίχνω τους πάτους στην κατσαρόλα. Μπλανσάρω για 4-5 λεπτά και βγάζω τις αγκινάρες με τρυπητή κουτάλα.
  • Βήμα 4 Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ξύδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και τους μαραθόσπορους. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά και λιώσει η ζάχαρη αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τις αγκινάρες. Τις αφήνω εκεί για 20 λεπτά.
  • Βήμα 5 Για τη σαλάτα: Ανοίγω το πακέτο με τα παντζάρια, κρατάω τους χυμούς σε ένα μπολάκι και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Βγάζω τις αγκινάρες από την μαρινάδα και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τοποθετώ τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 6 Ανακατεύω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω τη σαλάτα. Σερβίρω με φρέσκια ρόκα.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι