destination taste!

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 6
: 40 min
           
: 4 hr 40 min

Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε.

Υλικά
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 8 κούκις σοκολάτας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σπάω τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζω σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο μπολ με την σκούρα κουβερτούρα ρίχνω και την άχνη.
  • Βήμα 2 Βάζω το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ μαλακώνω τα φύλλα ζελατίνης για 1 λεπτό σε ένα μπολ με κρύο νερό (επειδή θα χρειαστεί να τα μοιράσω, υπολογίζω, αν χρειάζεται, να τα κόψω στη μέση με ένα ψαλίδι).
  • Βήμα 3 Όταν ζεσταθεί το γάλα, αλλά πριν κάψει, το αποσύρω από τη φωτιά και το μοιράζω αμέσως σε δύο μέτρια μπολ. Στύβω με το χέρι τις ζελατίνες και τις μοιράζω στα δύο μπολ. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τα μπολ με το γάλα πάνω από τις δύο κουβερτούρες και ανακατεύω καλά κάθε μείγμα, μέχρι να φτιάξω δύο ομοιογενή μείγματα. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσουν τα δύο μείγματα –είναι προτιμότερο να ακουμπήσετε τα μπολ επάνω σε παγάκια όσο ανακατεύετε, ώστε τα μείγματα να κρυώσουν γρήγορα και να μην πιάσουν κρούστα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ (που θα λειτουργήσει ως φόρμα για όλο το γλυκό) και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να πήξει. Το μείγμα της σκούρας κουβερτούρας το αφήνω εκτός ψυγείου και το ανακατεύω κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βήμα 6 Αλέθω στο μπλέντερ τα κούκις ώσπου να γίνουν σκόνη. Βγάζω το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζω πάνω από το ζελέ σοκολάτας γάλακτος το μείγμα της σκούρας κουβερτούρας. Αφήνω για λίγο στην κατάψυξη, να σταθεροποιηθεί και το δεύτερο ζελέ, πριν απλώσω από πάνω τη σκόνη των κούκις, αλλιώς δεν θα σταθεί στην επιφάνεια.
  • Βήμα 7 Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και παγώνω το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Βήμα 8 Ξεφορμάρω βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζω σε πιατέλα. Αν θέλω, γαρνίρω με 2 – 3 κομμάτια φρούτου.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια