destination taste!

ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

: 4
: 20 min
: 15 min

Γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι που γίνεται σε ένα σκεύος. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιταράκια, φινόκιο, τριμμένο καρότο, ή όποιο άλλο λαχανικό αγαπάτε.

Υλικά
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κουτ. σούπας Lurpak Soft
  • 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 10 μίνι καλαμποκάκια κονσέρβας, καλά στραγγισμένα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο ρύζι jasmin, πολύ καλά στραγγισμένο
  • ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω καλά 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά σησαμέλαιο ρίχνω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να έχουν τη μορφή σκραμπλ.
  • Βήμα 2 Αδειάζω τα αυγά σε ένα πιάτο και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το υπόλοιπο lurpak και το υπόλοιπο σησαμέλαιο να ζεσταθούν. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα ανάμεικτα λαχανικά και τα καλαμποκάκια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Προσθέτω το βρασμένο ρύζι και τα αυγά. Διορθώνω το αλατοπίπερο και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι