destination taste!

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 24 cookies
: 20 min
: 18 min
           
: 1 hr

Δύσκολο να πει κάποιος ότι δεν αγαπά το κέικ καρότου. Ο συνδυασμός καρότων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών είναι μοναδικός. Εγώ σας έχω τα αγαπημένα μου carrot cookies που μπορείτε να τα απολαύσετε με τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα καρότα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια, ανάλατα, χοντροσπασμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • Για το γλάσο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι τσουρεκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και χτυπάω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα-ένα) και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα καρότα, τα φυστίκια, τις σταφίδες και τις νιφάδες βρώμης. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 5 Με το σκουμπ του παγωτού ή ένα κουτάλι παίρνω ισόποσες δόσεις από το μείγμα και το αφήνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας τουλάχιστον 8 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  • Βήμα 6 Ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά. Μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 7 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Με ένα πηρούνι κάνω «γραμμές» επάνω στα μπισκότα και τα σερβίρω.