destination taste!

KΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

KΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

KΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

: 12-15
: 20 min
: 70 min

Μοσχοβολιστό κέικ με ιδιαίτερο μείγμα αφού το τυρί κρέμα μπαίνει στη ζύμη και το κάνει υδαρό χωρίς να χρειάζεται σιρόπι. Το το ρόδι και τα καρύδια είναι ο τέλειος χριστουγεννιάτικος συνδυασμός.

Υλικά
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 225 γρ. τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 200 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας
  • Για το γλάσο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • Για το στόλισμα
  • καρύδια
  • σπόρους ροδιού
  • ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα (περιμένω να ενσωματωθεί το πρώτο πριν συνεχίσω στο δεύτερο και ούτω καθεξής).
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω την ένταξη του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ενωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τα καρύδια. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να σκορπίσουν και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα.
  • Βήμα 4 Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 60-70 λεπτά (μετά τη 1 ώρα ψησίματος δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί, συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά).
  • Βήμα 5 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 6 Για το γλάσο και το στόλισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν απαλά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το γάλα μέχρι να φτιάξω ένα γλάσο απαλό και λείο.
  • Βήμα 7 Αδειάζω το γλάσο επάνω στο κέικ αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια. Στολίζω με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού. Πασπαλίζω με λίγη άχνη και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο