destination taste!

BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

: 6
: 20 min
: 30 min

Η απόλυτη αμαρτία… Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν.

Υλικά
  • Για το μπράουνι
  • 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 130 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου + 10 γρ. επιπλέον, για το ταψί
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη
  • Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπάω καλά. Τέλος, ρίχνω και τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρυδόψιχα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω το μπράουνι για 25 – 30 λεπτά -εξωτερικά πρέπει να έχει αποκτήσει μια γυαλιστερή και λεπτή κρούστα, αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι υγρό και σχεδόν ημίρρευστο. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  • Βήμα 5 Για την κρέμα γιαουρτιού: Χτυπάω με το μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  • Βήμα 6 Για το γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τις ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο και βελούδινο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτω λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει βελούδινο το μείγμα.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα μπράουνις σε πιάτα, περιχύνω με το γλάσο αμέσως και συνοδεύω με την κρέμα γιαουρτιού.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο