Σαλάτα με φουρνιστές ντομάτες, ρόκα και σκορδόψωμο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και βάζω εκεί τα κομμάτια της ντομάτας. Σκορπίζω από πάνω το σκόρδο, ραντίζω με 50 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά με τα χέρια και τακτοποιώ τις ντομάτες στο ταψί, σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους και να ζαρώσει η φλούδα τους.
-
Βγάζω τις ντομάτες με ένα πιρούνι και κρατάω στο ταψί τα υγρά του ψησίματος. Τις βάζω σε ένα μπολ και αφήνω κατά μέρος.
-
Στρώνω στο ταψί τις φέτες του ψωμιού σε μονή στρώση, τις πιέζω ελαφρά στα υγρά του σκεύους και τις γυρίζω από την άλλη μεριά. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τις φέτες για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά, χωρίς να σκουρύνουν. Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρά.
-
Βάζω τα φύλλα ρόκας σε μια σαλατιέρα και προσθέτω τις ψημένες ντομάτες. Κομματιάζω με τα χέρια τις φέτες ψωμιού, τις ρίχνω στη σαλάτα και προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύω προσεκτικά.
-
Σουρώνω το λιγοστό (αλλά νοστιμότατο) ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το βάζω σε ένα μπολάκι. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι, χτυπάω με ένα πιρούνι και περιχύνω τη σαλάτα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!
Excellent!