destination taste!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

: 4-6
: 15 min
: 30 min

Εύκολο και γρήγορο φαγάκι που τα παιδιά θα δουν με «άλλο μάτι» τα λαχανικά που δεν συμπαθούν. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με κουνουπίδι.

Υλικά
  • 1 κιλό μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. χοιρινή μπριζόλα καπνιστή (αλλαντικό), κομμένη σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας Lurpak Soft
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα μπρόκολα και τα βράζω για 7-8 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ταψί φούρνου. Προσθέτω τα καρότα, την πιπεριά και την χοιρινή μπριζόλα και σκορπίζω το lurpak soft.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα επάνω στα λαχανικά και πασπαλίζω με το τυρί.
  • Βήμα 6 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

 



Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο