προορισμός…γεύση!


\n

    \n

  1. Muhammad Umar Nasir, Sarfraz Hussain, Saqib Jabbar, Tomato processing, lycopene and health benefits: A review, 2015, SCIENCE LETTERS | Volume 3 | Issue 1 | Pages 1-5
  2. \n

  3. Debjit Bhowmik1, K.P. Sampath Kumar, Shravan Paswan, Tomato-A Natural Medicine and Its Health Benefits, Shweta Srivastava, Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 2012, Vol. 1, pp 33-43.
  4. \n

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Άλλη μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική πρόταση από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου για ριζότο κοκκινιστό με σπανάκι και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Prep Time 10 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  2. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο

  3. Προσθέτω το ρύζι και το σκόρδο και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να αρχίζουν να γίνονται διάφανοι

  4. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ

  5. Προσθέτω την σάλτσα τομάτας, τον τοματοπολτό και 1 κουτάλα καυτό ζωμό λαχανικών

  6. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω μέχρι το ρύζι να «πιεί» όλα τα υγρά

  7. Συνεχίζω να προσθέτω σταδιακά το ζωμό μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί αλλά να μένει al dente

  8. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 25 λεπτά

  9. Πριν τελειώσω ο χρόνος (περίπου στα 20 λεπτά μαγειρέματος), προσθέτω το σπανάκι και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη

  10. Αποσύρω από τη φωτιά και σκορπίζω τα αμύγδαλα και το τσίλι

  11. Σερβίρω το ριζότο αμέσως ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο

author-sign

Δείτε επίσης...