destination taste!

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr 20 min

Από τις πιο χορταστικές σούπες του χειμώνα. Εγώ συνήθως, χρησιμοποιώ ένα μικρό ζυμαρικό όπως είναι το κουσκουσάκι. Εσείς όμως, μπορείτε να ρίξετε κριθαράκι, ρύζι ή τραχανά. Όλα, δένουν απόλυτα!

Υλικά
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι ή χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μοσχαρίσιο κόκαλο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια (ζητήσετε το από το χασάπη σας ο οποίος διαθέτει τροχό και μπορεί να το κόψει)
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (τα βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλάκι ολόκληρους σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 λίτρα νερό και ρίχνω το κρέας και τα κόκκαλα. ‘Οταν το νερό πάρει βράση, αρχίζω να ξαφρίζω τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει. Αφήνω το κρέας να βράσει για 40 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το κουσκουσάκι, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω σε βαθιά πιάτα.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο