προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 5 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 15 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσω κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω σταδιακά το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, όπως ακριβώς κάνω με το αυγολέμονο, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών και να μην κόψουν.

  3. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

  4. Αποσύρω από την φωτιά. Πετάω την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνω τα σπαγγέτι και την κρέμα των αυγών. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και επαναφέρω το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύω απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας.

Keywords: καρμποναρα αυθεντικη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση