destination taste!

ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 10-12
: 20 min
: 1 hr

H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τριαντάφυλλο (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμα
  • Για το γλάσο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη
  • Σιρόπι τριαντάφυλλο (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Βήμα 3 Ρίχνω τις βανίλιες και το αλεύρι σε δόσεις.
  • Βήμα 4 Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις ενωθεί με το μείγμα σταματάω το μίξερ.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω καλά μια κλασσική, στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Αδειάζω το μισό μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω την πάστα τραντάφυλλο και με ένα πιρούνι την απλώνω για να δημιουργηθούν γραμμές. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ισιώνω με το κουτάλι.
  • Βήμα 6 Ψήνω το κέικ για 1 ώρα.
  • Βήμα 7 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ για 15 λεπτά. Ξεφορμάρω επάνω σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 8 Σε ένα μπολ βάζω την ζάχαρη άχνη. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά, σιρόπι τριαντάφυλλο μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο.
  • Βήμα 9 Γλασσάρω το κέικ με το ροζ γλάσο και διακοσμώ με αποξηραμένα τριαντάφυλλα ή ζαχαρωτά.