destination taste!

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 40 min
           
: 3 hr

Φίνα, αέρινη υφή και μεστή γεύση από χωριάτικο κατίκι και ξερά σύκα. Το εντυπωσιακότερο πρώτο πιάτο του μπουφέ είναι εδώ!

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο παρθένο έξτρα
  • 300 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • τα φύλλα από 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ. συνολικά)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μουσκεύω τα σύκα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζω πολύ καλά και πετάω το νερό.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το κατίκι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο. Προσθέτω τα στραγγισμένα σύκα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να πάρει βράση. Στύβω καλά με τα χέρια μου τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τελείως. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο κόλιανδρο. Ανακατεύω ξανά.
  • Βήμα 5 Παίρνω μεγάλα ανοιχτά ποτήρια και γεμίζω μέχρι επάνω με μους. Βάζω στο ψυγείο για 2 -3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η μους.
  • Βήμα 6 Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω κάθε ποτήρι με κακάο και φιστίκια.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια