destination taste!

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4-6
: 20 min
: 20 min

Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει σίγουρα.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο για το άλειμμα
  • λίγο παπαρουνόσπορο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μπολ τα τυριά, το αυγό, το δυόσμο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, το κόβω πλάγια στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα.
  • Βήμα 4 Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά