destination taste!

CROQUE MADAME

CROQUE MADAME

CROQUE MADAME

: 2
: 5 min
: 15 min

Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία!

Υλικά
  • 2 φέτες ζαμπόν βραστό
  • 4 φέτες ψωμί για τόστ
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • Λίγο βούτυρο μαλακωμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Πάνω σε δύο φέτες ψωμιού βάζω από μια φέτα ζαμπόν και πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζω με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού και ψήνω τα τοστ για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 2 Στο μεταξύ, τηγανίζω τα αυγά «μάτια» σε λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Μόλις βγάλω τα τοστ από το φούρνο, βάζω πάνω τους τα τηγανισμένα αυγά και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια