προορισμός…γεύση!

pinit
2 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

Prep Time 30 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, πετάω τα κουκούτσια και λιώνω γρήγορα τη σάρκα τους με ένα πιρούνι. Τη ραντίζω αμέσως με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

  2. Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.

  3. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.

  4. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνω τα λιωμένα αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Αν τη θέλω βελούδινη, την περνάω για λίγο από το μούλτι.

  5. Σκεπάζω την κρέμα και τη βάζω για 1 - 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια.

  6. Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
    Διακοσμώ με τα αυγά σολομού (ή ρέγκας) και σερβίρω αμέσως.

Keywords: αυγά βραστά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση