Φασολάκια με κατίκι και μάραθο

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
30΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες

 

Αν θέλουμε πιο χορταστικό το φαγητό μας, μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με 200 γρ. άκοπο μπέικον που θα κόψουμε εμείς σε λεπτά μπαστουνάκια, ή 150 γρ. σύγκλινο ή απάκι. Οποιο κι αν χρησιμοποιήσουμε, θα το σοτάρουμε πρώτα μαζί με τη μαραθόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Υλικά Εκτέλεση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. κατίκι Δομοκού
  • ½ ματσάκι μάραθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τη μαραθόριζα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα φασολάκια, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 – 15 λεπτά.
Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψω τα υλικά. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά.
Στο τέλος, λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τις λιαστές ντομάτες, το κατίκι και το μάραθο. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
Αποσύρω και σερβίρω αμέσως.