Τουρλού με μυρωδικά

proetoimasia magirema servirisma anamoni logo-design-like-for-like video button
30΄ 40΄ – 60΄ 4 μερίδες

 

Μέχρι να καλοκαιριάσει για τα καλά και να βγουν στην αγορά μελιτζάνες, βλίτα και μπάμιες για τα κλασικά λαδερά του καλοκαιριού, φτιάχνουμε ένα τουρλού με τα πρώτα κολοκυθάκια, ντομάτες, φασολάκια και υπέροχα μυρωδικά.
Υλικά Εκτέλεση
  • 6 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 3 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτριες ροδέλες
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριες ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μέτριες αλλά σφικτές ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • τα φύλλα από 4 – 5 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα σχετικά βαθύ ταψί βάζω τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ανακατεύω με τα χέρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο, 200 ml νερό, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνω τα λαχανικά με το μείγμα ντομάτας, ανακατεύω ξανά με τα χέρια και τα τακτοποιώ στο ταψί.
Ψήνω το τουρλού για 40 – 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά αλλά να ροδίσουν κιόλας και να μείνουν με τη λαδερή σάλτσα τους.
Αφήνω το τουρλού να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω.