destination taste!

ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

: 4
: 20 min
: 20 min

Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη!

Υλικά
  • 1 μεγάλο και τρυφερό μαρούλι, χωρίς τα 3 – 4 πολύ σκληρά εξωτερικά φύλλα (καθαρό βάρος περίπου 300 γρ.)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • λίγο ξερό κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κότας
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού (ή Τσαλαφούτι)
  • 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χωρίζω το μαρούλι στα φύλλα του, τα πλένω και τα σκουπίζω πολύ καλά. Τα κόβω με τα χέρια μου σε μέτρια κομμάτια.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το μαρούλι και τις πατάτες, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και λίγο τριμμένο κόλιανδρο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.
  • Βήμα 3 Σβήνω με το ζωμό και, όταν πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ. Αν βγει λίγο πηχτή (κάτι μάλλον δύσκολο γιατί ο ζωμός είναι αρκετός), την αραιώνω με λίγο ζωμό. Τη μοιράζω σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα.
  • Βήμα 4 Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω το κατίκι (ή το Τσαλαφούτι), το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον άνηθο. Βάζω 1 – 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα σε κάθε σούπα, περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο