προορισμός…γεύση!

Ρεβυθόσουπα με χοιρινό

Ρεβυθόσουπα με χοιρινό

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 2 ώρα Rest Time 12 ώρα Total Time 14 ώρες 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με μπόλικο χλιαρό νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω μπόλικο κρύο νερό ώστε να τα καλύψει τουλάχιστον κατά 5 - 6 εκ. Προσθέτω και το κομμένο κρέας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Αρχίζω να ξαφρίζω με μια τρυπητή κουτάλα για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια (για 20 - 30 λεπτά).

  2. Όταν το νερό καθαρίσει καλά από τον αφρό ρίχνω τα κρεμμύδια, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και τα ρεβίθια. Ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί αν τα ρεβύθια δεν είναι πολύ βραστερά. Σε κάθε περίπτωση η σούπα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή, επομένως, αν και έχω ρίξει αρκετό νερό, την ελέγχω τακτικά κατά το μαγείρεμα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό επιπλέον.

  3. Ρίχνω το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για άλλα 10 - 15 λεπτά. Αν θέλω μάλιστα μπορώ να προσθέσω 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο πριν αποσύρω, για περισσότερη νοστιμιά.
    Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή.

Keywords: ρεβιθόσουπα με χοιρινό

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Excellent!

  1. germar

    Excellent!