destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 10 min
: 20 min

Η στάκα είναι ένα παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης που όταν το χρησιμοποιώ είμαι σίγουρη ότι θα έχει την τέλεια γεύση. Θα την βρείτε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

Υλικά
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας στάκα
  • 200 γρ. ξερό ανθότυρο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω μια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι να βράσει. Ρίχνω τις χυλοπίτες και τις βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Βήμα 2 Παράλληλα, και όσο βράζουν οι χυλοπίτες, βάζω σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να σοταριστεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτω τις πιπεριές, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ακόμα (δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς).
  • Βήμα 3 Σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζω με το μισό ξερό ανθότυρο. Σουρώνω τις χυλοπίτες και τις απλώνω στην πιατέλα. Σκορπίζω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  • Βήμα 4 Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζω την στάκα να κάψει. Μόλις μυρίσει την σκορπίζω με ένα κουτάλι επάνω στις χυλοπίτες.
  • Βήμα 5 Πασπαλίζω με τον υπόλοιπο ανθότυρο και με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις χυλοπίτες. Η νοστιμιά τους είναι απίστευτη.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια